Een specialist ouderengeneeskunde die niet meer voldoet aan de eisen voor herregistratie zal na verloop van tijd uit het register van specialisten ouderengeneeskunde worden geschreven en daarmee de titel van specialist ouderengeneeskunde verliezen. Een arts die eerder als specialist ouderengeneeskunde geregistreerd is geweest, kan als herintreder opnieuw worden ingeschreven in het register. Hiervoor dient de arts een deel van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde opnieuw te volgen. De regelgeving ten aanzien van de herintreding van een specialist ouderengeneeskunde ligt vast in het Kaderbesluit RGS hoofdstuk D, paragraaf II-C Individueel scholingsprogramma.

  

Ge├»nteresseerde artsen melden zich in eerste instantie aan bij de RGS, die bepaalt of de arts in aanmerking komt voor herintreding. Hierna volgt een gesprek met het hoofd van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde van het instituut waar de arts de opleiding wil gaan volgen. Afhankelijk van de kennis en ervaring van de arts zal het hoofd van de opleiding een individueel scholingsprogramma samenstellen. De kosten van het scholingsprogramma en eventuele mogelijkheid voor tegemoetkoming worden besproken met de arts.

 

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.