Meteen aan de slag 

De werkplek speelt een grote rol in het leerproces van de aios; werken en leren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je werkt meteen samen met artsen en levert dus ook 'productie'.

 

Volgens het principe 'Al doende leert men', groei je tijdens de opleiding in je rol als specialist ouderengeneeskunde. Als aios start je in de praktijk met het zelfstandig oppakken van eenvoudige, veelvoorkomende problemen. Tijdens je opleiding worden de werkzaamheden steeds complexer. Zo maak je een geleidelijke groei door naar een volleerd specialist ouderengeneeskunde.

 

Natuurlijk zijn er in de praktijk ook georganiseerde leeractiviteiten, zoals leergesprekken en voorbereidingen voor het cursorisch onderwijs. Hierbij komen stap voor stap steeds complexere situaties aan bod. In de praktijk zul je merken dat er zich ook onverwachte, complexe situaties voordoen. Daarbij moet je, ongeacht je ervaring, toch meteen handelen. Het onderwijs maakt gebruik van de kennis en ervaring die je in de praktijk opdoet. 

 

Opleidingsperioden en stages

Voor de aios die met de opleiding is gestart vóór 1 mei 2016 bestaat de opleiding uit vier perioden van elk gemiddeld negen maanden: somatiek, psychogeriatrie, een ambulante periode en de stageperiode. Lees meer.

 

Voor de aios die met de opleiding is gestart nà 1 mei 2016 bestaat de opleiding uit drie opleidingsperiodes en drie stageperiodes. Lees meer.

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.